הרחקת המיטות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/10/17 08:34 ה בחשון התשעח

שאלה

שלום הרב

יש לנו מיטה זוגית והחדר קטן ואין מקום למיטה יהודית

האם אפשר בתקופת הרחקה להניח מזרון יחיד עבה מאוד על המזרון הזוגי וכך שאחד מבני הזוג יישן על המזרון היחיד הגבוה והבן זוג השני יישן כרגיל על המזרון הזוגי לשם הרחקה?

תשובה

ב"ה

שלום.

צר לי להשיבך בשלילה.

שהרי אמרו חכמים על הפסוק בתורה "ואל אישה בנידת טומאתה לא תקרב" "יכול ישן עימה בבגדיה על המיטה ? תלמוד לומר לא תקרב!" האיסור הזה הוא לא קשור לדיני טומאה וטהרה אלא כהרחקה מקרבה גופנית.

ויש כמה סוגים של איסור קרבה גופנית:

1.איסור תורה של "לא תקרב "(לדעת הרמב"ם שהוא מדאורייתא)

2.איסור שמא יבואו לידי קיום יחסי אישות (דעת הרמב"ן)

3.איסור הירהור ושז"ל.

ועל כן המיטות צריכות להיות במרחק של כחצי מטר שלא תיגענה השמיכות והמיטות זו בזו.

תצטרכו למצוא פתרונות יצירתיים שיאפשרו לכם את שמירת ההכלה ומצד שני שיהיה לכם נוח וטוב עם הפתרון.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.