הקדמת ליל הסדר וקידוש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/03/20 18:25 ו בניסן התשפ

שאלה

השנה, לאור המצב , החלטנו לקיים סדר משפחתי גדול בזום בו יוכלו כל הסבים והסבתות והמשפחה המורחבת להשתתף. שאלתי היא האם ניתן להתחיל את הסדר מתחילתו-קרי, מקדש-לבצע קידוש ואת שאר הדברים לפי הסדר בכדי להיות כולם באווירת חג וכל זאת מבלי להכניס את החג.

אחדד את השאלה-האם אמירת הקידוש הינה הכנסת חג עם כל המשמעויות?

תשובה

שלום וברכה

הדרך הנכונה היחידה היא להפריד בין שני האירועים:

אירוע אחד, שהוא חווייתי ומאחד את המשפחה, ייעשה ללא שום ברכה = לא קידוש, לא אכילת כרפס או מצה, וכדו'. זהו יהיה אירוע טרום קבלת החג, ויהיה בשיתוף באמצעים דיגיטליים.

ועם כניסת החג - לנתק הכל, ולקיים את מצוות החג במישור ההלכתי של הדברים.

כל טוב ושמחה גדולה