הצבא מחלל אותי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/04/20 16:40 יח בניסן התשפ

שאלה

היי . אני דתייה ובעזרת השם רק רוצה להתחזק ולעלות . אני חיילת בצבא . אני עוד חודש שנה בצבא . וממש קשה לי בצבא. הצבא מחלל אותי. גורם לי לדברים נוראים. הקצין הטיל עלי פקודנ לרדת למשימה בשבס ואני שומרת שבס והם יודעים . והוא גרם לי לחלל שבת חצי שעה לפני שיצאה. ואני מאוד בכיתי והתפרקתי נורא. ובצבא לא מכבדים את הדת שלך בשום בחינה לפחות לא במקום שאני נמצאת שאוכף את הסדר החוקים בצבא. ואני מרגישה שקשנ לי להתחזק ככה . אני רוצה לצאת מהצבא . ולא יודעת איך . אבל בצבא לא יוכל להיות כחיילת דתייה. לא יקבל לכבוד הראוי לי לצערי. אני מבקשת עזרה . מה לעשות . כדי לצאת מהמערכת .איך להתחזק.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

במסגרת הצבא תקבלי תמיכה מהרבנות הצבאית. באתר הרבנות הצבאית יש מספר טלפון של קצינת הטיפול בחיילות דתיות: 052-9-414-433 ממליץ לך לפנות אליה בדחיפות.