הפרת נדר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/05/20 10:53 ז באייר התשפ

שאלה

נדרתי נדר שאני בחיים לא יקנה ציפים לפוקר באפליקציה ואם אקנה אקבל מזל נאחס כי התעצבנתי על המשחק וכי לא רציתי בזמנו לבזבז כסף אבל עכשיו אני יותר בסדר ואין מה לעשות בימי הקורונה ואני רוצה לבטלו האם זה ניתן?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אינני מכיר את המשחק כך שאני לא יכול לכתוב האם יש בו איסור. בכל מקרה יש בו כנראה איסור של בזבוז זמן. על כן קשה מאד להקל בהתרת נדרים שהם מביאים לידי איסור. אבל אפילו שנגדיר שאין בעיה בכך, בכל אופן אם היה נדר צריך התרה בפני ג' אנשים, והם יחפשו איזה פתח מדוע להתיר. בייחוד כעת שהעולם מתחיל לחזור לקדמותו (אולי עוד שבוע שבועיים) יש להתחיל להתארגן לחיים הבאים לקראתנו. על כן ראוי ורצוי כעת לא להכנס לדברים אלו. בכו"א זו שאלה שהב"ד צריכים לברר.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ