הפרדה בין בשר וחלב בחוץ לארץ

חדשות כיפה רבני כושרות 30/10/19 19:51 א בחשון התשפ

שאלה

שלום הרב

אם אני רוצה לקחת איתי במזוודת אוכל לחוץ לארץ גם בשר וגם חלב אני צריכה להפריד ואם כן איך אני יכולה לעשות זאת בדרך הכי יעילה?

תשובה

שלום וברכה

זו יותר שאלה פרקטית מהלכתית.

צריך לעשות כל מאמץ שמאכלי החלב והבשר לא יתערבבו ביניהם, מפני שכל תערובת תעלה שאלה הלכתית האם המאכל מותר באכילה.

בשביל לתת עצות פרקטיות צריך לראות אלו מאכלים בדיוק אתם אורזים והאם הם מתאימים להם, באופן כללי מומלץ להשתמש בקופסאות פלסטיק קשיחות ואותן לעטוף בכמה שכבות של ניילון נצמד.

בברכה

יצחק דביר