הנחת תפילין לפני מועד הבר מצווה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 11/06/17 06:59 יז בסיון התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב.

עילי בני נולד בה׳ באב שזה יום שישי.

האם אפשרי לפי מנהג ספרד לאפשר לו לעלות כהן ביום שני א׳ באב או ביום חמישי ד׳ באב? שזה יוצא לפני יום הולדתו?

מבחינתי עדיף שיקרא את עליית הכהן של פרשת דברים שלזה הוא לומד כעת.

אני מבין שביום שני לא קוראים את פרשת דברים בגלל ראש חודש, האם עדיף שיעלה ביום חמישי ד׳ באב?

אודה מראש על המלצתך

תשובה

לשואל שלום

ראשית כל - ברכת מזל טוב! שתזכו לרוות ממנו הרבה נחת, ויזכה הנער להפיץ אור וקדושה בעם ישראל. אמן.

לתוכן שאלתך:

למנהג הספרדים, בשולחן ערוך נפסק: "הכל עולים למנין שבעה, אפילו ... קטן שיודע למי מברכים". ולכן יכול בנכם לעלות אף כמה ימים לפני בר המצווה.

לגבי עליית כהן - אם הוא כהן, יכול לעלות. במידה ואינו כהן, יכול לעלות במקום כהן רק בתנאי שלא נמצא כהן בבית הכנסת.

הוא יכול לעלות גם בראש חודש, כשלא קוראים את פרשת הבר מצווה שלו, אבל לעניות דעתי כדאי שיעלה ביום חמישי, שזו פרשת הבר מצווה שלו וכך יוכל גם לקרוא בתורה, ולא רק לעלות.

(מקורות: שולחן ערוך אורח חיים סימן רפב , ג)

בהצלחה רבה!