הנחת תפילין לחולה פרקינסון

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 12/07/21 13:44 ג באב התשפא

שאלה

שלום, לפני כשנתיים אובחנתי כחולה פרקינסון. יש לי הפרעות תנועה ונעשה לי קשה להניח תפילין. מה ההדרכה ההלכתית במקרה כזה? אם אפסיק להניח תפילין האם תהיה עדות שקר בקריאת שמע ("וקשרתם לאות על ידך והיום לטוטפות בין עיניך" וכו')?

תודה

תשובה

שלום וברכה,

אשריך שאתה רוצה לקיים את מצוות הנחת תפילין כראוי גם כשאתה חולה.

אפשר להבין את הקושי בהנחת תפילין בעקבות הפרעת התנועה שאתה מתאר.

לכן, אם זה אפשרי, המומלץ הוא שתבקש ממישהו שיעזור לך להניח את התפילין למשך זמן אמירת קריאת שמע. ולאחר מכן שיעזור לך לחלוץ אותן.

אך אם אין מי שיכול לעזור לך בזה, או שזה בלתי אפשרי גם ככה, אתה פטור מהנחת תפילין כדין חולה. ואין זה נחשב כמעיד עדות שקר חלילה.

מתוך תפילה לרפואה שלימה,

בברכה רבה,

הלל מרצבך