הנאה מחילול שבת של יהודי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/07/22 12:52 כח בתמוז התשפב

שאלה

שלום,

ראיתי בתשובה שלך לגבי משפחה חילונית שמתאחרת בשבת, שנראה שהתרת להנות מחילול שבת של יהודי.

ראיתי שו"ת של רבנים שונים לגבי שבת.

אני די בטוח שלא התירו כמוך, אפילו כאשר היה מדובר בגויים.

לא ברור ונשמע מוזר מהצד.

תשובה

שלום

כתבתי הפוך.

התניתי את זה שיהיו שם בזה שהם לא נהנים הנאה ישירה מחילול שבת, כלומר לא נהנים מזה שמישהו אחר חילל שבת בשבילם באופן שלא יכלו לעשות זאת בלי החילול.

כלומר, אם יש בסלון אור מועט ואפשר לקרוא, ומישהו הדליק אור, אז מותר להנות ממנו, כי אפשר היה לקרוא שם גם לפני כן.

עיין בשולחן ערוך סימן שי"ח, וראה גם בשמירת שבת כהלכתה ובספרים נוספים.

כל טוב