הנאה מבניית תוכנית אימון שנעשתה בשבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/06/22 23:12 יט בסיון התשפב

שאלה

שלום רב,

השבוע ביקשתי ממאמן כושר לבנות לי תוכנית אימונים, והוא שלח לי אותה במהלך השבת, וידוע לי שהוא נוהג לבנות את התוכניות למתאמניו בשבת. אשמח לדעת אם מותר לי להשתמש בתוכנית הזאת, למרות שנבנתה בשבת על ידי יהודי שאינו שומר שבת שלא באקראי. ואם לא מה אעשה?

תשובה

שלום

אני מניח שהוא כתב אותה במחשב, וממילא זה איסור דרבנן, ולכן גם לפי מי שכותב שבאיסור דאורייתא ובמזיד ע"י מי שרגיל לעשות כן אסור להנות לעולם, במקרה הזה, זה יהיה מותר במוצ"ש.

וכמובן שצריך לבקש ממנו בפעמים הבאות שלא יבנה עבורך תכנית בשבת.

כל טוב