המתנה בין בשר וחלב

חדשות כיפה חברים מקשיבים 09/06/20 11:56 יז בסיון התשפ

שאלה

היי

אני חילוני ורוצה לקבל על עצמי המתנה בין בשר וחלב

יחד עם זאת המתנה של שעות קצת גדולה עלי..

האם אוכל לקבל על עצמי שמירה של שעה כמו ההולנדים?

האם בעתיד משפחתי תוכל גם לשמור שעה על פי המנהג שקיבלתי על עצמי?

תודה רבה

תשובה

שלום רב

יישר כח על הרצון להתחזק ולהתקדם.

ההלכה היא שמעיקר הדין יש לשמור שעה, והמנהג הוא לשמור שש שעות (מלבד עדות מסוימות שלא נהגו כך). המנהג הוא מחייב, אבל הוא פחות חמור מעיקר הדין. למשל, אם יש צורך רפואי ניתן להסתפק בהמתנה של שעה.

אתה כרגע לא מחכה כלל, אז נראה לי שלהמתין שעה זה דבר מצוין. אם תוכל בעתיד להרחיב זאת - מה טוב. ואם לא - גם שעה זה נפלא מאד. משפחתך תנהג כפי שאתה תנהג בעזרת ה'.

בהצלחה רבה!

טוביה