המשך זוגיות ועבודה בחול

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/11/19 20:04 יא בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב ,

ארצה לספר לך את העניין שאני צריך לפתור במהירות האפשרית מבחינתי .

יש לנו עסק משפחתי בסין , כאשר אני רוצה להצליח כמו כל אחד אחר , אופציות הגדילה שלי הם יותר טובות מאשר הארץ , אך עדיין אני באמונה שאצליח בכל מקום שאהיה כי יש בורא עולם .

אני נמצא בזוגיות בארץ כבר כמעט שנה שהיא זוגיות רצינית ששנינו רוצים להתקדם הלאה ולהקים בית בישראל ומדברים על זה .

ארצה לציין שחזרתי לארץ בשביל אותה הבחורה והיום אני עובד מרחוק יותר .

העסק מאלץ אותי לבחור ואני לא יכול להישאר במצב הנתון או מחיה בחול ולחכות שהחברה תסיים את התואר ותעבור איתי ( אך זה יגרור המון בעיות - משפחה שלה , אי ודאות מה יהיה וכו׳)או למצוא את עצמי בארץ וללכת לכיון פיתוח משפחה וזוגיות ובפן העבודתי לנסות להצליח בכל תחום בו אלך .

הייתי שמח לקבל את העצה הטובה ביותר כבוד הרב.

תודה רבה :)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כידוע עסק וכסף זה דבר זמני, היום נמצא ומחר לא ידוע. לעומת זאת משפחה זה בניין לדורות, אי"ה אתם כזוג הילדים ובני בנים, ברור שדבר נצחי ודבר זמני, הדבר הנצחי הוא החשוב ביותר. לגבי פרנסה הקב"ה מזמן לכל אדם פרנסתו בעתו, אולי בפחות רווחים אבל אי"ה תצליח למצוא את דרכך בפרנסה טובה, אשר הזוגיות שלך תהיא טובה.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ