המזוזה פסולה מה זה אומר עלי?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/05/18 10:44 טז בסיון התשעח

שאלה

עברתי הרבה בחודש האחרון .. אפשר לומדת בתקופה האחרונה .. הייתי בחול ונאלצתי לעבור שם ניתוח במפתיע ללא שום הכוונה. לפני כן גם הייתי בתקופה מאוד מבלבלת עם עצמי תקופה שאין לי כוח לשום דבר ולא אכפת לי מכלום. אני ילדה דתייה מאז שנולדתי תמיד הייתי מחוברת לדת ללא שום כפייה זה היה מרצון ועכשיו .. עכשיו אם לי כוח לנטול ידיים בבוקר מה שהיה פעם חלק מהשגרה שלי. אם לי כוח יותר אני מרגישה שאני מתרחקת מה׳. כשחזרתי לארץ לאחר הניתוח אבא שלי מיד בדק את המזוזות בבית והוא אמר שכל המזוזות היו כשרות מלבד זה המזוזה בחדר שלי זה אומר משהו ? זה אומר שזה חלק ממה שאני חווה עם עצמי בזמן האחרון ?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אני שמח לשמוע שהניתוח עבר בהצלחה.וכעת הכל בסדר. ברוך השם.

כל המאורעות שקורים לאדם הם בהשגחה פרטית.

הקב"ה אוהב אותך ונמצא איתך כל הזמן .

גם יש לך 2 מלאכים שמלווים אותך מימין ומשמאל והקב"ה משרה את שכינתו עלייך.

והוא מחכה

מחכה לך שתעשי צעד אחד קטן מהלב של תפילה .

הייסורים שבאים לאדם מכוונים אותו להתפלל ולפנות אל ה'.

ולא מדובר על ייסורים קשים ונוראיים אלא על דברים קטנים ופעוטים שקרים לאדם בחיי היומיום

התורה מספרת על אמא רבקה שהייתה עקרה ועל אמא רחל שהייתה עקרה ועל אמא שרה שהייתה עקרה.

למה??

על מנת שהן יפנו אל ה' ויתפללו ויבקשו ממנו.

כשהאדם לא מתפלל ולא מבקש מהשם אז ה' פונה אל האדם באמצעות ייסורים קלים שיגרמו לו להרים את הראש למעלה.

יש סיפור מפורסם על רוטשילד שעלה על גג בניין בתל אביב לראות את הנוף אך לא שם לב שהדלת נסגרה אחריו (חד כיווני) והוא לא יכל לרדת מהגג.

אז מה הוא עשה הוא זרק שטרות של כסף לרחוב על מנת שאנשים ירימו את הראש למעלה וכך הוא יסמן להם שהוא בצרה אבל כל מי שראה את השטר של הכסף ברחוב לקח את הכסף והכניס אותו לכיסו והמשיך ללכת.

אז מה הוא עשה ?הוא פשוט זרק אבן קטנה קטנה שפגעה באדם מסויים שהלך ברחוב ובאופן אוטומטי האדם הזה הרים את הראש למעלה לראות מי הוא שהעז לזרוק עליו חצץ ואז הוא ראה את רוטשילד הכלוא בגג ועלה להצילו.

והנמשל ברור מאליו.

תחשבי על זה!

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.