הכשרת תנור

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/06/17 09:40 כד בסיון התשעז

שאלה

קיבלתי תנור אפיה וכיריים ממישהי שאני לא יודעת לגבי רמת הכשרות שלה, לכן מניחה שהכל טרף.

לגבי ניקוי התנור והכשרתו הבנתי שכמו לפסח - לנקות עד שלא יישאר לכלוך (כמיטב יכולתי) והפעלת התנור על חום גבוה.

האם תהליך זה מכשיר גם את התבניות של התנור ואת הרשת שלו? האם ישנה דרך אחרת להכשיר את הרשת והתבניות?

תשובה

ב"ה

שלום.

את התבניות יש להכשיר בליבון. ואם את חוששת שהתבניות יתקלקלו אז זו ההזדמנות לקנות תבניות חדשות או להשתמש בתבניות חד פעמיות.

את הרשת ניתן להכשיר בליבון קל.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו