הכשרת כלים(דחוף מאוד מאוד!!)

חדשות כיפה רבני כושרות 13/01/20 17:17 טז בטבת התשפ

שאלה

לפני קצת זמן קרתה לי תקלה בכשרות ואז הטרפתי סיר וקערה בטעות ורציתי להכשיר אותם אבל אז לפי מה שאני יודע לפני הכשרת כלים צריך לנקות טוב טוב את הכלים שרוצים להכשיר אותם ואז למלאות את הסיר עד הסוף במים ואז לשים על הגז ולהדליק ומתי שהמים רותחים לשפוך מים מקומקום למרכז הסיר כדי שהמים יגלשו וינזלו ואז להכניס את שאר הכלים לתוכו ואז לפני שהכשרתי היו לי כמה שאלות והם א בסיר יש מין לכלוך שהוא גם סימן אפייה והוא דבוק חזק מאוד ואני לא מצליח להוריד אותו אז למרות זאת אפשר עדין לכשירו? בגלל שהלכלוך נהפך לטרף מתי שטרפתי את הסיר. ב אני לא מקפיד על כיריים לחלבי ובשרי ושמעתי שזה בסדר אבל שאסור לשים סירים לא נגובים מתחת וגם שאסור שינזול דברים מהסיר כי הם יכולים להעביר טעמים מחצובה לסיר ואז חשבתי שבגלל שמתי שמכשירים כלים נשפך מים ההכשרה לא שווה כלום כי אומרים שצריך שמתי ששים מים מקומקום למרכז אז שינזול

תשובה

שלום וברכה

א. צריך להוריד מה שאפשר, על השאר להשפריץ מסיר שומנים ולהניח זמן מה. לאחר מכן מה שלא יורד מותר.

ב. הבעיה העיקרית היא כשנשפך חלבי או בשרי על הכיריים ומניחים עליהם סיר מהמין השני, אם הכיריים נקיות לא מקפידים על כך שנשפך עליהן מים (פרווה)

בברכה

יצחק דביר