הטסת תפילין בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/07/19 09:34 כב בתמוז התשעט

שאלה

שלום לרב

שאל אותי חבר חילוני לעבודה, המקפיד על הנחת תפילין כל בוקר אך אינו שומר שבת.

הוא טס בשבת לטיול של שבועיים, ואמרו לו שחלילה שהתפילין לא יטוסו בשבת (יגרום לעין הרע וכדומה) אבל אם לא יקח איתו - לא יניח שבועיים תפילין. הוא לא ירוץ לחפש בתי חב"ד או לחפש אולי יש מטייל דתי במקרה באיזור שלו.

האם במקרה זה הוא יכול לקחת את התפילין בתיק שלו (בדומה לטלטול של דבר האסור אגב דבר המותר) ולמרות שיש כאן בעייה של העברת תחומין (או עוד דברים שלא חשבתי עליהם)?

תודה מראש

אריה

תשובה

שלום וברכה

קשה לדון בשאלה זו בגדרי הלכה רגילים: מצווה הבאה בעבירה, וכדו׳.

שאלה זו שייכת לתחומים של מצבי ביניים, של התקדמות אט אט, של שמירת קשר לתורה וכדו׳.

במצבים כאלה איני רואה מקום לפסק של לקיחת תפילין, כחלק מחילול שבת. מאידך גיסא, בוודאי שלא אומר להימנע מכך, ומבטל את השיקולים של ״עין הרע״ וכדו׳.

אלא אומר לו שהוא ימצא את דרכו אל הקב״ה, ובדרך שלו ימשיך.

כל טוב