החלפת שם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/11/17 09:39 יח בחשון התשעח

שאלה

שלום רב,

נולדתי עם השם דינה. בעקבות כך ששמעתי שהשם בעיתי-החלפתי אותו לעדן בגיל 22. מאז השינוי אני מרגישה די תקועה בחיים.

היום קיבלתי המלצה לחזור לשם הקודם-דינה. האם כן כדאי לעשות זאת? האם להשאר עם שם זה בלבד או שיש צורך להוסיף אליו שם נוסף ואם כן-איזה?

תודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלום.

לא כדאי להחליף את השם המקורי שנתנו לך ההורים בנבואה קטנה.

בזמן שכל אדם נולד ההורים שלו מקבלים "נבואה קטנה" ונותנים שם . השם הזה נקבע כבר בשמים הרבה לפני הלידה בפועל וזה שם של הנשמה ואם ההורים זוכים הם מקבלים "הארה" כנבואה קטנה וקוראים באותו שם .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.