החלטה על טיפול תרופתי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/12/19 11:30 יט בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני חולת קוליטיס כיבית, זוהי מחלה כרונית במעי הגס. תחילה טופלתי בתרופה קלה, ובבדיקה התברר שהדלקת פעילה. כעת מטופלת בסטרואידים. והומלץ לי על טיפול ביולוגי קבוע בעירוי. שיש לטיפול תופעות לוואי. אחרי שהבנתי את התופעות לוואי, נכנסתי לחרדה ולחץ ודאגה, אני לא שלמה עם הטיפול. וחשבתי עם עצמי, שאולי לא לקחתי טוב את התרופה הקלה שנתנו לי. ואני רוצה לבקש כעת ניסיון נוסף עם התרופה הקלה, ולבקש מהרופאה זאת. התור שלי עוד רחוק.. בסוף ינואר. ולא מצליחה להרדם בלילה מרוב לחץ וחרדה. אני סומכת על הרופאה. אבל אני חושבת שטעיתי עם דרך לקיחת הכדור.מה לעשות בבקשה? מחכה לדבר עם הרופאה. לא יודעת מה יהיה? ומה לעשות? אנא עזרה דחופה בבקשה, הדבר גורם לי לנדודי שינה ולחץ.. תודה רבה כבוד הרב שיהיו רק בשורות טובות

תשובה

בסד

שלום וברכה

יש כאן שני מושגים. א. בריאותי ב. אמוני.

בצד הבראןות אנו סןמכים על הרפןאה.

בצד האמוני אנו יודעים שהכל מאתו יתברך. הבריאות והמחלה חלילה. אנחנו יודעים שיש מנהיג לבירה. על כן אנחנו פונים אליו מתוך אמונה כפי שבנים פונים לאבותיהם. המשיכי בבטחון בבורא עולם ןאי"ה ישלח לך מלאכים טובים.

יהודה הלוי עמיחי