החזקת כלב בחצר הבית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/05/20 10:26 ט באייר התשפ

שאלה

שלום הרב

האם אפשר להחזיק כלב בחצר הבית בגלל כמה סיבות

א. לילד הגדול שלי יש בעיות רגשיות והמלצת ההפתחות הילד להחזיק כלב כיד לחזק אצלו את הרגישות וביטחון עצמי .

ב. אנחנו גרים בבית קרקע ואני לפעמים במשך השבוע עובד לילות ואשתי לבד עם הילדים הוייתי רוצה שהכלב יתן סוג של הרתעה בגינה

ג.שאר הילדים שלי מאוד סולדים מחיות אך אם אביא כלב הם יותר יפתחו לנושא החיות היות התנהגותם עם כלב השכן .

חשוב לציין שאני מכיר את נושא ההלכה שהוא צריך לאכול לפני שאנחנו אוכלים אך באמת רציתי לדעת מה הרב אומר כדי להיות לב שלם לגדל כלב ואני מציין בגינה בלבד ולא בבית

תודה

תשובה

שלום

בהנחה שמדובר בכלב חביב שאינו מפחיד עוברים ושבים, הדבר מותר וטוב.

אולם, על מנת שעניים ירגישו בנח לדפוק בדלת שלכם לבקש צדקה, תתקין זמזם אלקטרוני בכניסה לחצר כך שהם יוכלו ללחוץ עליו ואתם תשמעו בתוך הבית ותוכלו לארח אותם ולתת צדקה.

בפתח שבו עני לא יכול להכנס, גם מלאך טוב יתקשה לעבור.

כל טוב