הורדת תוכנות לא חוקיות מדין אבידה ששטפה נהר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/05/20 22:22 ח באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

שמעתי שמותר להוריד תוכנות, לצפות בסדרות וכו' מאתרי אינטרנט שפורצים אותם ומפרסמים אותם למרות שיש עליהם זכויות יוצרים, כי זו נחשבת "אבידה ששטפה נהר".

אני לא יכול להבין את זה, הרי גם אם לא הייתי קונה אותם בכל מקרה, זה נותן כסף (על פרסומות) לאתרים שגנבו אותם, ורק גורם להם לעשות את זה שוב!

בנוסף, לפי מה שהבנתי אבידה ששטפה נהר היא רק אם הבעלים שלה לא מנסים להציל אותה, אבל מייצרי התוכנה משקיעים הון כדי למנוע דברים כאלה.

תשובה

שלום וברכה

גם אני לא מבין את ההיתר הזה, וכתבתי על כך אין ספור פעמים, הן באתר זה, והן במקומות אחרים.

אסור להוריד תוכנות ! זו פשוט גניבה.

כל טוב