הונאה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/05/20 18:06 יד באייר התשפ

שאלה

שלום רב ותודה על זמנכם ועזרתכם הרבה. תבורכו בשפע טוב.

ב''ה לפני כשנתיים התחלתי בתהליך תשובה רציני. ממש רצון עז לנקות את כל טעויות העבר.

לצערי בשנים האחרונות לפני התשובה התרועעתי בסביבות לא טובות ולמדתי להקל מאד בהרגלים שאינם טובים.

לפני כשנה אחרי שכבר הייתי בתוך התשובה, חיפשתי אפיק פרנסה כלשהו והגעתי למודעה על כתיבת הודעות סמינריוניות לסטודנטים.

כאשר אני הייתי סטודנטית לא ראיתי זאת בעין יפה וסירבתי לקנות עבודות כי הדבר נראה לי כגזל.

עכשיו משום מה חשתי לא בנוח אבל בשביל פרנסה החלטתי לנסות.

מפה לשם גיליתי שהעבודה הזו לא מתאימה לי וסיימתי.

לפני כמה חודשים נפגשתי עם חברה שהיא אם חד הורית ומתקשה להתפרנס. היא סיפרה שעבור מקום העבודה היא עושה תואר ראשון וכך תובטח לה קביעות והן משכורת גבוהה יותר. לצורך התואר היא נאלצת להכין עבודה סמינריונית והיא מתכוונת לקנות כזו, כיום יש לא מעט חברות שמספקות עבודות ועבודה עולה כמה אלפי שקלים.

הצעתי לה שנשתמש בבסיס של העבודה שאני עשיתי, ואני אשכתב אותה מעט לפי דרישות המרצה וכך נחסוך לה כמה אלפי שקלים.

כמובן היא מאד שמחה וגם אני.

ואז כשהתחלנו להגיש את המטלות למרצה.

היא שולחת לי את מטלת המרצה ואני שולחת לה את מה שהוא ביקש. בדרך כלל עבודות סמינריוניות מגישים בשלבים. נושא. ראשי פרקים. מאמרים וכו.ולפתע שוב חשתי שזו הונאה כלפי המרצה. למרות שבאמתלא של עזרה לאם במצוקה ונניח שבלעדי היא הייתה משלמת על עבודה אז לפחות נתתי לה עבודה בחינם. אבל מדובר בהונאת המרצה.....

מה עליי לעשות .... כרגע לא ניתן להפסיק.

ולהפיל על חברתי את מעמסת הכתיבה או לחילופין את מעמסת התשלום לספק עבודות...

כמו כן חברתי אינה בתהליך תשובה ואינני יודעת אם היא תבין...

מה לעשות? איך להמשיך אנחנו כבר בעומקו של עניין.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מצד אחד את מעוניינת לתמוך בחברה ומצד שני את מבינה שזו הונאה. הפתרון הוא לתמוך בחברה בלי הונאה.

את צריכה להסביר לחברתך שאת מוכנה לתמוך בה אבל לא לעשות עבורה את העבודה. תפגשו, תעיינו בספרים יחד, תשוחחו על המטלות ועל הדרך לענות, תנסחו דברים בחשיבה משותפת. בסוף כל פגישה היא תכתוב. כך זו תהיה באמת עבודה שלה. בעמל שלה. החלק שלך יהיה תמיכה וסיוע - לדעתי זו כבר לא הונאה.