הדלקת נרות שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/02/20 14:13 ז בשבט התשפ

שאלה

שלום, אני רווקה חוזרת בתשובה מבית חילוני שגרה אצל ההורים ומאוד חשוב לי להדליק נרות ולהכניס את השבת, בסידור נוסח הכנסת השבת הוא של אישה נשואה, מה אני יכולה לברך כדי להכניס את השבת? והאם אני יכולה להדליק 2 נרות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

את גרה בבית הורייך והם כנראה לא מדליקים נרות שבת. על כן ראוי שתתדליקי נרות וגם תברכי עליהם.

הכנסת שבת היא רק בברכה "להדליק נר של שבת" כל התפילות מסביב אינן מכניסות שבת, אלא הן בקשות למשפחה, אבל את לא אומרת אלא עושה לך תפילה שלך על פי מצבך. בד"כ רווקות לא מדליקות נרות, אבל במקרה שלך ראוי להדליק ותכיני לך תפילה המתאימה לך, בהשמטת כל הדברים שאינם שייכים לרווקה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ