האם מותר לאשה לעשות ראפ

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/11/19 07:24 ז בחשון התשפ

שאלה

שלום הרב,

השאלה שלי היא האם מותר לאשה לעשות ראפ שיקשיבו לזה בין היתר גם גברים?

זה הרי לא שירה ולכן זה לא נכלל בהגדרה של שירת נשים?

או שזה לא ראוי בין כה וכה למישהי דתיה?

ההגדרה של ראפ לפי ויקיפדיה:

ראפ (באנגלית: Rap או ראפינג "לעשות ראפ" - Rapping) מתייחס ל"קריאה קצובה או מחורזת של תמליל או מילים". ראפ שונה משירה בכך שהוא מבוצע בהתאם למקצב מסוים.

בנוסף ברצוני לציין שלא מדובר במשהו עם גסויות.

תודה מראש.

תשובה

שלום

נראה לי לומר שזה יהיה אסור, מכיון שבהלכה כשמופיע עניין של 'קול באישה' הוא מוזכר לא רק על שירה, אלא גם למשל על דיבור בטון מיוחד (בניגוד לדיבור רגיל), ונראה לי שגם בראפ יש בהחלט משמעות לקול של המבצע (זו אחת הסיבות מן הסתם להבדל בין רמת הפופולריות של ראפרים שונים), וגם שם יש עליה וירידה של טונים, כך שזה ממש לא דיבור רגיל.

כל טוב