האם מדובר בגזל

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/08/21 22:02 כט באב התשפא

שאלה

שלום וברכה,

בעלי ואני עברנו לבית בשכירות. הבית מכיל גם ריהוט הכולל בין היתר מיטה. כאשר עברנו לבית גילינו שהמיטה מעט שבורה וכשאמרנו זאת לבעל הבית (המיטה שייכת לו) הוא אמר שאנחנו יכולים להוציא אותה ולהביא מיטה משלנו. כעת חשבנו על אפשרות למכור את המיטה שכן היא אמנם שבורה אך במצב לא רע ואולי יהיה מי שירצה לקנות אותה במחיר מופחת. העניין הוא שזה מרגיש לנו כמו גזל של ממש מבעל הבית. האם עלינו לתת את הכסף מהמכירה לבעל הבית או שזכותינו לקחת אותו לשימוש אישי?

תודה מראש לכבוד הרב.

תשובה

שלום

מרגע שהוא אמר שמבחינתו אפשר לזרוק אותה, אתם יכולים לעשות איתה מה שאתם רוצים.

אמנם ממידת חסידות נראה שנכון לעדכן אותו ואולי להציע לו להתחלק בכסף אם אכן תצליחו למכור.

כל טוב