האם לקחת תרופות שעוזרות או לא

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/02/21 21:30 כה בשבט התשפא

שאלה

אולי שאלה זאת התפרסמה כבר אך אני מעוניין במחילה מכבודך כבוד הרב כמה וכמה תשובות לבן אדם המדובר זה נושא מאוד רגיש...

שלום וברכה כבוד הרב אני מכיר אדם שעובד בצורה מאוד מאוד קשה.

כוונתי היא שהוא עובד הרבה שעות ביום וזאת עבודת פרך שגוררת כאבים רבים ועזים וקור תמידי בגוף למשך הרבה הרבה זמן.

אדם זה אינו יכול ללמוד שעה שעתיים תורה ביום אפילו פחות מזה לא יכול בגלל שצריך לפרנס את ביתו אך הוא שומע קבוע שיעורי תורה בערוץ מורשת.

לפני כמה זמן הצעתי לו לקחת כדור תרופתי שנקרא מגנזיום (מטרתו להקל את הכאבים בגוף האדם) וברוך ה' אותו אדם לקח את הכדור בלילה וישן כמו בול עץ ברוך ה' אבל הוא הפסיק אחרי כמה שבועות לאחר שנה בערך (בזמננו) הצעתי לו שוב לקחת אך סירב ובן אדם זה בן אדם דתי שומר שבת יודע פסוקים והלכות ברוך ה'.

מתוך הסירוב שלו הוא סובל בלילות מכאבים עזים ומאי שינה ומתוך כך מושפע גם במהלך היום והוא עובד בעבודה זו יותר מ15 שנה ובאמת הבן אדם סובל.

התרתי בו כמה פעמים ואמרתי לו שהקב"ה הביא לו תרופה משמיים אחרי שנים של אי שינה נורמלית שאם לפחות לא תיקח אותה ביום תיקח אותה בלילה שיהיה לך כח שלא תסבול למרות זאת הוא אינו מסכים.

האם הוא עובר על איסור מהתורה ושמרו את נפשותיכם?

והאם הוא צריך לקחת את הכדור מגנזיום? (כדור זה עוזר לו עם הכאבים ומפחית אותם עד כדי רמה שהוא נשפך על המיטה וישן ממש טוב ברוך ה')

תשובה

שלום

בשאלה אם צריך לקחת תרופה מסוימת או לא, צריך להכריע מישהו אחד - הרופא.

אם הוא אומר שזה מה שצריך, אז צריך לקחת.

ואם לא, אז לא.

כל טוב