האם חובה ללבוש ציצית מתחת לבגדים ?

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 06/03/18 23:33 יט באדר התשעח

שאלה

שלום רב,

אני חזרתי בתשובה בגיל 25 ואני מגדיר עצמי כיהודי מודרני כלומר אני נמנה מסממני דת ומקיים את מה שחובה.

למשל אני לא שם כיפה כי לדעתי זה לא אופנתי.

השאלה שלי זה האם זה חובה לשים ציצית מתחת לבגדים?

בברכה.

תשובה

שלום רב,

מצוות ציצית היא ממצוות התורה ומזכירים אותה בכל יום בקריאת השמע. התורה מצווה אותנו כשנלבש בגד עם (לפחות) ארבע כנפות להטיל בהן ציצית, וממילא כשאין אנו לובשים כזה בגד מעיקר הדין אין אנו מחוייבים במצוות ציצית. אולם מסופר בגמרא במנחות מא. על רב קטינא שמאותה הסיבה לא לבש בגד המחוייב בציצית. נתגלה אליו מלאך ואמר לו שאמנם נכון שאינו מחוייב בציצית במצב כזה, אבל מאידך יש כאן פשפוש של קיום מצווה חשובה זו שגם עלולה להגן עליו בזמנים קשים.

הגם שדרך המצווה הזאת אנו נזכרים בכל שאר המצוות, וממילא גדולה ורבה חשיבותה של מצוות ציצית.

בברכה,

ירון אנגלמאייר