האם זה גזל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/08/19 22:46 טז באב התשעט

שאלה

בס"ד.

שלום וברכה.

אני בע"ה מתכנן בשנה הקרובה ללמוד בישיבה אחרי שסיימתי עכשיו את הצבא.

אך הוריי הם אלו שמשלמים על הישיבה והדבר קצת לא נח בךשון המעטה גם לי וגם להם.

חשבתי אולי להעביר את זמן אלול כל שבוע בישיבה אחרת ואז אצטרך לשלם לישיבה שבה אני רוצה ללמוד בזמן חורף רק מחודש חשוון.

השאלה היא האם להיות שבוע בישיבה ולישון ולאכול בה אין זה גזל?

ומה הדין אם אישן ואוכל באופן עצמאי?

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שסיימת את השרות הצבאי בבריאות ובשלום, יהי רצון שכעת תעלה מעלה מעלה.

אין להיות בישיבה שבוע שבוע יש בכך גזל של הישיבה. אלא א"כ אתה מדבר עם האחראי על המתארחים במקום, שאתה רוצה לאכול עצמאי ורק ללמוד בישיבה (אולי גם לישון), הדברים צריכים להעשות בגלוי וביושר ותאום מוחלט עם הישיבה שאתה בא אליה.

בהצלחה רבה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ