האם אפשר למדוד בלי לקנות בתשעה באב?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/07/22 01:08 כט בתמוז התשפב

שאלה

שלום האם מותר בתשעה באב ללכת לחנות משקפיים למדוד רק ולא לקנות אלא לאחר תשעה באב

תשובה

שלום לך,

השאלה הזו מראה על המון רגישות להלכה וגם לעצמותו של תשעה באב.

הרצון מצד אחד להתאבל על היום, אך מנגד להמשיך לבנות, גם אם זה רק משקפיים – הרי שהראיה היא בהווה ולעבר העתיד.

ובאמת, כך צריך להיות.

האמת, השאלה הזו היא אולי שאלה שצריך לשאול כל יום.

חז"ל מלמדים אותנו על גזירות שרצו לגזור בעקבות החורבן, אפילו לא לאכול כלל בשר.

אמנם, אי אפשר להיות כל הזמן באבלות עמוקה, אבל כל יום אנחנו מתפללים על בנין ירושלים.

בימים שבהם אנו מתעמקים אבלות על חורבן הבית נכון להיות בתוכו.

יש מנהגים בתשעה באב של ניקוי סידור ושטיפת הבית – אך זה לא במובן של המשך החיים אלא במובן של קבלת משיח, הכנה לגאולה, אך לבד מזה – שקועים באבלות.

אבל, כמו שפתחנו, יש פה ענין של הסתכלות קידמה ולכן בזמן של שלושת השבועות, בזמן של תשעת הימים, לכאורה אפשר אם זה באמת נצרך ונדרש, ולא לצאת בתשעה באב ולמדוד, גם אם הקניה תהיה לאחריו כיון שזה יום של אבלות.

מקווה שהתשובה נתנה פתרון וגם כיוון להמשך.

הרבה הצלחה,

נתנאל