דיני משפחה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/07/19 12:24 ו בתמוז התשעט

שאלה

שאלה-

לפני 20 שנה אבי הביולוגי מכר את הדירה השייכת לאמא שלי בדרך שקר. עם השנים הוא הבטיח לכפר לאמא שלי על הנזק ולקנות לה דירה השווה לדירה שמכר. כמובן שזה לא קרה. ההורים התגרשו ובשלב כלשהו הוא גם ברח מהארץ ואנחנו לא יודעים איפה הוא. את הכסף שקיבל בעבור מכירת הדירה הוא נתן לאמא שלו, וזו קנתה דירה אחת בעיר אחת ואז עברה לגור בדירה השווה לדירת עמידר (כיוון שמתגוררת בגרמניה) שהיא קנתה עם הזמן וחלק מהכסף היא נתנה לדוד שלי שגם קנה בית עם הכסף. את דירת העמידר שלה קנתה וחלק מהכסף עוזרת לנכדה השניה. אני ואמי כבר שנים נאבקים במגורים ובדירות שכורות. אני לא מצליח להבין למה מהכסף של הדירה שהיתה שייכת לי הם העבירו לנכדה אחרת. אמא שלי חולה מאוד וגם אני לא במצב בריאותי מי יודע מה למרות שאני מנסה לעבוד ולחיות.

שמעתי המון סיפורים שרב עוזר להחזיר את מה שהובטח האם אתם מכירים רב כזה שיכול לעזור?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כדאי לפנות לשרות יעוץ לאזרח, היום זה מצוי בחלק גדול מערי ישראל, זה נמצא בד"כ בעירייה. הם יכולים לעזור מאד בנושאים אלו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי