דייטים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/04/19 08:47 כו באדר ב'

שאלה

שלום הרב,

רציתי לדעת מהי דעתך, כמה זמן רצוי לצאת עם בחור עד לחתונה(אירוסין)?

הרבה חברות דתיות שלי יצאו במשך שנה ורק אחרכ התחתנו, אשמח לתשובתך בהקדם.

תודה.

תשובה

שלום.

אני לא חושב שיש נוסחה מדויקת לאורך הזמן של תקופת הפגישות, אבל העיקרון המנחה לדעתי הוא, שמטרת הפגישות והקשר אינם לעצם קיומם ולקשר הנוכחי, אלא אך ורק כאמצעי להגעה אל היעד של בניית בית, ולכן מסתבר לומר, שכמו שמצד אחד, בדרך כלל בתקופה קצרה מדיי קשה להצליח להגיע לבירור המשותף ולהחלטה הכל כך חשובה ומהותית, כך מצד שני תקופה ארוכה מדיי, בדרך כלל אינה נצרכת, ואף יכולה להזיק ולהוביל להתמודדויות לא פשוטות.

בהצלחה רבה ושתזכי למצוא את זיווגך ולבנות את ביתך בשמחה ובמהרה