דחיית ברית מילה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/07/18 11:52 כא בתמוז התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אנו עתידים לזכות בבן זכר לקראת ראש השנה.

ייתכן שהברית תצא בראש השנה / יום כיפור/ סוכות/ שבת.

המשפחות מ2 הצדדים שומרים שבת וחג כהלכה.

האם במצב כזה ניתן לדחות את הברית ליום חול על מנת לא לגרום צער לאף אחת מהמשפחות שלר תתשתף בברית המילה וכמובן למנוע ריבים בין בני הזוג שכל אחד כמובן יכוון שהברית תהייה במקום מגורי משפחתו הגרעינית ולבסוף לא להגיע לפיתרון הולם?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נברך אתכם ללידה קלה ומהירה מתוך בריאות ושמחה אמן.

זו דילמה שכדאי לך לשבת עם בן זוגך ולנסות לנתח את העיניין ולהגיע יחדיו למסקנה או מסקנות .ויש כמה אפשריות והכל לפי ההתפתחויות.

כדאי לך גם לעשות חשבון אישי עם עצמיך היכן את מעוניינת לשהות לאחר הלידה ומה יגרום לך יישוב הדעת ורוגע. כי האלמנטים האלו משפיעים מאוד על הלידה...

בהצלחה ומזל טוב,

עוזיאל אליהו,

.