גרמתי למישהו לחטוא

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/09/21 16:30 ד בתשרי התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב. לקראת כיפור התחלתי לחשוב על החטאים שביצעתי בין אדם לחברו ונזכרתי בדבר רע שעשיתי.

אני עובדת עם אנשים דתיים (אני באופן אישי לא דתייה, רק מסורתית) וגרמתי לשיער שלי לגעת ביד של מי שעובד איתי. הוא דתי. אני מרגישה ממש ממש רע כי זה היה בזדון אבל לא ידעתי באותה עת שזה נחשב כאילו הפר שמירת נגיעה, גיליתי רק בדיעבד כשחשבתי על החטאים.

באותו רגע הוא אמר לי והזזתי את השיער אבל אני מרגישה ממש ממש רע כי זה לא קרה בשוגג. זה קרה לפני הרבה זמן ופתאום החרטה צפה לי. מה לעשות?

תשובה

שלום

אשרייך על הרצון לתקן.

כמו בכל חטא התיקון הוא החרטה והצער על המעשה, הווידוי לפני ה' (כלומר לבקש בפה סליחה מה' עם פירוט של המעשה והצער עליו) והקבלה לעתיד להתאמץ ולהשתדל שלא לחזור על המעשה הזה.

במקרה הזה גם כדאי מאוד לבקש סליחה מאותו אדם על כך.

שיהיה לך בהצלחה רבה

שבת שלום

כתיבה וחתימה טובה