גניזת מאמר אקדמי (ביקורת המקרא) עם שמות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/05/19 07:10 טו באייר התשעט

שאלה

כב' הרב שרלו, אחדשה"ט!

כחלק מההכנות שלי שבע"ה אעביר בתיקון ליל שבועות על ספר תהילים, הדפסתי מאמר אקדמי (https://www.academia.edu/10067266/_The_Book_of_Psalms_as_a_Structured_Theological_Story_With_the_Aid_of_Subscripts_and_Superscripts_._In_Zenger_Erich_ed._._The_Composition_of_the_Book_of_Psalms._Bibliotheca_Ephemeridum_Theologicarum_Lovaniensium_238._Leuven_Peeters_2010_p._579-592) ובו שם ה' בן ארבע אותיות.

האם יש לגנוז את המאמר או אולי האם יש נפקות מכך שמדובר בפרסום שם ה' בכתב עת "חילוני" בדומה לספר תורה שכתבו מין שדינו להישרף עם האזכרות שבו?

בברכת התורה והמצווה,

דויד

יום כ"ו לעומר

תשובה

שלום וברכה

באופן עקרוני, כאשר שם שמיים מודפס ללא הקשר של שם שמיים, אלא כציטוט ללא הטבעת קדושה בו - אין הוא חייב גניזה.

ברם, בשל העובדה שמדובר בשם בן ארבע אותיות אני סובר שיש להחמיר.

כל טוב