גמח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/07/19 11:33 ד בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב , מעדיף שהשאלה תישאר חסויה , אני כבר תקופה משתדל לעשות גמח בחמישי בערב לקראת שבת הגמח הוא תמיכה במשפחות עם קצת קניות לשבת ב״ה ,עכשיו המצב שלי קצת קשה כלכלית באופן זמני, האם אני צריך להמשיך לקיים את המצווה ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אדם צריך לעשות צדקה וגמילות חסד ובלבד שהוא לא יפול להיות נצרך. אבל כידוע חסד זה לא תמיד אוכל או ממון אלא מאור פנים,שמחה עדוד ולזה אין צורך באמצעים אלא באהבה לעזור לזולת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי