גירושים ידועה בציבור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/08/19 09:15 ג באב התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

חברה שלי הייתה גרה עם חבר

שלה בלי נישואים וניפרדו אך כדי להתנקם בה ושלא תתחתן עם מישהו אחר החבר שלה אלך לרבנות ואמר שקידש אותה בטבעת וזה לא נכון בסוף התגרשו והתחתנה עם מישהו אחר .האם הגירושים האלו שווה משהו למרות שלא התחנתו ? תודה .

תשובה

בס"ד

שלום רב,

גירושים לא יכולים להזיק: אם אין ביניהם זיקה של נישואים אז הגירושים לא עשו כלום. אבל אם בכל זאת נוצרה איזו שהיא זיקה של נישואים - טוב שהיו גירושים, מפני שכך היא יכולה להתחתן עם אחר בלי שום נדנוד של ספק.

הגירושים היו טובים לאישה.