גיל ההתבגרות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/03/20 23:12 ה באדר התשפ

שאלה

בס"ד

כבוד הרב בחודשים האחרונים קיבלתי על עצמי את שמירת הברית ושמירת העיניים בדייקנות רבה יותר , אך קורה לי לפעמים שאני נופל אך לפני שאני נופל לגמרי , אני מתעורר על עצמי ואומר איך אני יכול לעשות את זה?! ויש לי לאחר מכן תחושת מיאוס עצמי , חרטה , ותחושה של אני לא שווה כלום

כבוד הרב שאלתי לי אליך היא האם כבוד הרב יוכל לתת לי עצה איך למנוע את המעידות הללו ובכך לשמור על קדושת הברית וקדושת העיניים?

תשובה

שלום עליך צדיק.

בהחלט צדיק, כי מי שמתאמץ וגם מצליח לא מעט, הוא בוודאי צדיק גדול.

גם כשאתה נופל, זה טוב וחשוב לכאוב מאוד ולהצטער על הנפילה, אבל לא להגיע חלילה למקום של ייאוש או שנאה עצמית, כי זו עצת היצר.

לגבי ההתמודדות - כדי להתקדם בתחום צריך להשקיע הן ב'סור מרע' (התרחקות ממה שיכול להפיל) והן ב'עשה טוב' (התרוממות רוחנית והתקדשות ועוד).

אני ממליץ מאוד לקרוא את שתי התשובות הבאות

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%96%D7%A8%D7%A2-%D7%9C%D7%91%D7%98%D7%9C%D7%94-385/

https://g.kipa.co.il/940456/l/

בנוסף לספרים שמופיעים בתשובות הללו, ישנם עוד ספרים חשובים, כמו הספר של הרב אלי שיינפלד 'היצר, הלב והאדם' הספר של הרב דוד ג'יאמי מישיבת הר המור 'קדשנו בתורתך', ועוד ספרים אחרים.

בהצלחה רבה ואל תשכח לרגע את מעלתך הגדולה