גיור

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 27/04/20 18:57 ג באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

העניין שברצוני לשאול הוא מעט מורכב

במהלך לימודי הכרתי בחורה ממצרים ש התחילה בלימודי יהדות במטרה להתגייר אח מאחר ואין קהילה מתפקדת באלקסנדריה , היא יצרה קשר עם רב בארצות הברית איתו אני מתקתב במקביל , אח אנכנו חייבים להיזדרז ולסיים את התהליך היא היום שומרת את המנהגים היהודים בסתר מההורים , דבר שאני בטוח שגם אתה מביןשהיא לא תוכל להמשיך כך לנצח , אני מנסה להביא אותה לארץ או אם לא , אני רוצה לשאול האם יש יכולת לרבנות בארץ לאשר בדרך כל שהיא התחלה של גיור מרחוק כגדי שאולי יוכלו לאשר לה להגיע או כל דרך אחרת? יש לציין החלתטה להמיר את דתה החלה לפני בעצם בגללה היתחברנו

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

היא חייבת לבוא לפני רב מוסמך (מטעם הרבנות) לגיור בארץ, או בחו"ל.

עם כל הצער, אי אפשר לעשות תהליך חשוב ומורכב כזה, בשלט רחוק.

ברכה והצלחה