גוג ומגוג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/09/19 11:26 כט באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

ראיתי ביוטיוב סרטונים על גוג ומגוג והמשיח מלחמה...

ואני כבר ממש לחוץ בגלל שאני היחיד ששומר שבת ומקיים מצוות במשפחה שלי וכולם חילונים.

אמא שלי רק שומעת שאני מדבר איתה על תורה היא מתחילה לצעוק עליי ניסיתי הכל אבל היא מחללת שבת כיפור והכל..

אני בא ממשפחה טובה וההורים שלי אנשים טובים הם ימותו בגוג ומגוג אם הם לא שומרים מצוות? אני פוחד עליהם

איך להחזיר אותם בתשובה?

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אל תפחד. הסרטים שאתה רואה ביוטיוב מציגים תמונה חלקית ולא לגמרי אמתית. המציאות הרבה יותר מורכבת ממה שרואים בסרט. לכן אל תיבהל מהסרטים שאתה רואה.

אף אחד לא יודע כיצד רואים אותו בשמים. רק ד' יודע כיצד לדון אדם, כי רק ד' יודע בדיוק את מה שבלבו של אדם. לא כל הדתיים צדיקים ולא כל החילוניים רשעים. יש דתיים שעוברים עברות חמורות ויש חילוניים שעושים הרבה דברים מאוד טובים - מקיימים הרבה מצוות שבין אדם לחברו, עוזרים לזולת, דואגים לעם ישראל, מסייעים לחלשים ולכל מני מסכנים, מכבדים את ההורים שלהם ועוד מעשים רבים שמקנים להם זכויות רבות.

הדרך לגרום לכך שהמשפחה שלך תתקרב לתורה היא להרבות טוב במשפחה. תתן דוגמה אישית שתעורר במשפחה שלך הערכה כלפיך וכלפי הדתיים. כאשר המשפחה שלך תראה שהבן שלהם שמתקרב לתורה הוא ילד למופת, הם יחשבו שלהתקרב לתורה זה דבר טוב וחשוב.

תשדל להיות ילד טוב למופת, מכבד הורים, עוזר בבית, מתנהג בנימוס ובעדינות. תשתדל לעולם לא להרגיז את אמא שלך.

שנה טובה!!!