בשר וחלב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/02/20 04:38 כב בשבט התשפ

שאלה

שלום! קודם כל תודה רבה על האתר הזה והתשובות שאתם עונים, זה תורם ממש, השאלה שלי היא כזאת- (אני מקווה שאני לא טועה..אם כן אז סליחה) בתורה רשום לא לאכול גדי בחלב אמו ולכן שומרים בין בשר לחלב. חשבתי על זה קצת ולא הבנתי למה לא אסרו לאכול עוף וביצים? הרי זה עובד על אותו רעיון, לפרה יש את החלב שזה מה שהיא מניבה ואת ה"ילדים" שלה ואותו דבר אצל התרנגולת יש לה את הביצים שזה מה שהיא מניבה וגם את ה"ילדים" מה ההבדל ביניהם? למה במקרה אחד צריך לחכות שש שעות ובמקרה השני אין שום בעיה לאכול ביחד?

תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

איני יודע לענות עד תום מדוע התורה אסרה דבר מה אחד והתירה דבר מה אחר.

אבל נראה שיש הבדל בין בעלי חיים שהם יונקים, ובין עופות שהקשר ביניהם ובין הביצים – שונה לחלוטין.

רואים את זה גם בפועל.

אבל, כאמור, זו המחשבה כפי שאני מבין אותה, ואפשר שהסיבות אחרות.

כל טוב