בשר וחלב באותו תנור

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 09/12/18 12:08 א בטבת התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מנסה להתחזק לאחרונה וברצוני לשאול שאלה חשובה.

היום הזמנתי פיצה במסעדה (שאינה כשרה).

לאחר שהמנה שלי הגיעה הגיעה מנה של סועד נוסף (שישב איתי) שהזמין סוג של מנה שהיא כמו פיצה רק עם בשר טחון במקום הגבינה.

לדעתי שתי המנות הוכנסו בו זמנית לטאבון ונאפו בו זמנית.

אין בכל אחת מהמנות ערבוב ולכן לאחר תהיות אכלתי את המנה שלי.

כעת שהגעתי לביתי הבנתי שנהגתי לא כשורה וברצוני לשאול שתי שאלות:

1.האם גם הבישול באותו התנור בו זמנית אסור?

2.האם כעת עדיף שאוציא את מה שאכלתי (לנסות להקיא)?

3.מה אוכל לעשות על מנת לכפר על המעשה?

תשובה

לשואל שלום,

כל הכבוד על רצונך להתחזק ולהתקדם בקשר עם בורא עולם דרך מצוותיו. ברכת הצלחה שלוחה לך!

1. נכון מאוד. גם בישול באותו תנור אוסר את התנור, ואוסר את המאכל השני.

ישנם תנאים מיוחדים, שבהתקימם, לא אוסרים את מה שהתבשל יחד (תנור גדול, פתוח מלמעלה, מרוחקים זה מזה), אבל נשמע מדבריך שהמצב לא היה כך.

(מקור: שולחן ערוך יורה דעה סימן קח | ש"ך ס"ק ג)

2. אין עניין לעשות כך.

3. לשוב בתשובה מול ה', ולקבל על עצמך לא לעשות כך שוב. בנוסף, להשלמת התשובה, לְמד את הלכות בשר וחלב. ממליץ אני על הספר "ואכלת ושבעת" זמין בקישור הזה

בהצלחה בדרכך!