בשר בחלב - שאלות בעיון

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 28/06/20 16:11 ו בתמוז התשפ

שאלה

שאלה לימודית

1. מאכל המוגדר כחזקת בשרי, שמחמירים שלא לאכול ביחד עם חלב, האם מותר לאכול משני מינים לסרוגין או שצריך קודם לאכול *כל* ה מין הראשון ואחר כך השני (לאלו המחמירים)

2. כפית חלבית בת יומא שנכנס לסיר ונגע בבשר רותח, ואין שישים כנגדה, *וגם אין רוטב* במקום הבשר איפה שנגע. מה ה דין של הבשר?

תשובה

לשואל שלום,

1. מותר לסירוגין. ההגבלה היחידה היא אכילה יחד ממש.

(שו"ע יו"ד צה סעיף ב הגהת הרמ"א | הוראה ברורה שם)

2. הבשר שלנו כיום מוגדר כדבר 'שמן' ולכן מוליך הטעם בכולו גם ללא רוטב.

אם כוונתך לחתיכה שחלקה ברוטב וחלקה מחוץ - יש לעיין בדבר.

(סימן צ"ב סעיף ד ברמ"א | עייין ערוך השולחן שם | חכמת אדם סימן מ"ד)

בהצלחה בלימודך