בר מצווה - מה ניתן לעשות?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/03/20 07:59 כז באדר התשפ

שאלה

שלום רב

אני אב לתאומים שאמורים לעלות לתורה ב 18 לאפריל , כ"ד בניסן.

אנחנו משפחה חילונית, אך המסורת היהודית חשובה לנו. הילדים לומדים כבר כחודשיים את הפרשה שלהם אצל הרב.

כפי שזה נראה כעת, בעקבות הקורונה, אני לא יודע אם יתאפשר לילדים לעלות לתורה בבית הכנסת ולקרוא את הפרשה שלהם.

אני אובד עצות. מה ניתן לעשות? ( אני לא בטוח שזה מעשי שהם ילמדו פרשה אחרת אחרי שכל ענין הקורונה יסתיים)

תודה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שמחה גדולה על המקום שהגעתם עליו עם הילדים, ועל הכוונה והרצון.

אני מציע לעשות שני דברים, שיכולים להשלים האחד את השני:

ביום שישי, לפני כניסת השבת, לכנס את כל המשפחה בתוכנת ZOOM או בדומותיה, ושהתאומים יקראו את הפרשה לפני כולם. זו חוויה ראשונית, הקושרת אותם לכניסתם למצוות. אמנם, אין בה את המשמעות ההלכתית המלאה, אולם עצם החוויה, ההתייחסות לכך שהם למדו, התכנסות המשפחה וכדו' - הם דבר מה מיוחד שייזכר בהם.

ובשנה הבאה בעזרת השם, בדיוק בפרשה, הם יעלו לתורה עם הפרשיות שהם למדו השנה.

האם זה נראה לכם ?

כל טוב