ברכת מיני בשמים בכניסה לפרדס/שביל עם פרחים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/05/20 20:13 ט באייר התשפ

שאלה

הרב אפרתי ערב טוב

רציתי לדעת האם ומתי לברך ברכת הבשמים מיני בשמים, אם אני נכנסת עם הילדים שלי לפרדס לראות פריחה ויש ריח טוב באויר. ואותה שאלה לגבי שביל שיש בו פרחים ריחניים כמו יסמין שהריח מגיע למרחקים

תשובה

שלום

בהנחה שמדובר בפרדס שניטע למאכל או נוי, אזי אין לברך על ריח הנישא באויר, אלא להתקרב לפרח, לברך עצי בשמים, ולהריח בו.

אך אם ניטעו האילנות או העשבים עבור ריח, אפשר לברך את ברכת הריח גם מבלי להתקרב לפרח, אלא על הריח הנישא מהם באויר. ובלבד שאין מדובר על מרחק רב מהאילנות.

כל טוב