ברכת המזון

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 14/07/19 15:35 יא בתמוז התשעט

שאלה

כבוד הרב ערב טוב

אני התחלתי תהליך של התחזקות , וכרגע אחת ה תקלות שלי היא בדבר לכאורה פשוט

אני משתדל להקפיד לברך לפני וכמובן ברכת המזון בסיום אבל בניגוד לשבת שבארוחה אני עם לחם אז איין לי בעיה , ביום יום אני מנסה "לשמור על הגיזרה " ולא אוכל לכם תמיד

אבל ברוב הברכונים אני לא מוצא מהאני מברך בכל מצב ואני מעט בבלגן

אשמח לסדר בעניין

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

ישנם הרבה פרטים בהלכות ברכות, אזכיר חלקם:

על דבר שגדל על העץ, מברכים בתחילה "בורא פרי העץ", ולבסוף "בורא נפשות".

חוץ מפירות שבעת המינים, שעליהן מברכים ברכה אחרונה ברכת מעין שלוש, "על העץ ועל פרי העץ".

על כל דבר שגדל באדמה, מברכים בורא פרי האדמה, ולאחריו "בורא נפשות".

ועל שאר הדברים שאינם גדלים באדמה, כגון: ביצים, בשר, עוף, סוכריות וכדו', מברכים בהתחלה ברכת "שהכל נהיה בדברו", ולבסוף "בורא נפשות".

על כל סוגי המשקאות מברכים בתחילה, "שהכל נהיה בדברו", ולבסוף "בורא נפשות". חוץ מהיין ומיץ ענבים "תירוש", שעליהם מברכים, בתחילה "בורא פרי הגפן" ולבסוף ברכת מעין שלוש, "על הגפן ועל פר הגפן".

לגבי נוסח הברכות בשלמותם, אפשר למצוא בסידורים או בברכונים.

לגבי פרטי הלכות, עליך ללמוד בספרי הלכה שעוסקים בנושא.

ברכה והצלחה