ברית מילה בשנת אבל

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/04/22 21:31 כג בניסן התשפב

שאלה

שלום בעז"ה אני אמורה ללדת בן בקרוב..

בן ראשון.

אני בשנת אבל על אבי, איך מקיימים את הברית במצב כזה, מה נהוג לעשות ומה לא נהוג לעשות?

אנחנו ספרדים אם זה משנה.

ובמיקרה ויש פדיון בעז"ה אז אותה שאלה.

תודה רבה

תשובה

שלום

ילקוט יוסף: "אבי הבן הנמצא בתוך שבעת ימי אבלות, והגיע יום השלשים של בנו הבכור, לא ידחה את עריכת הפדיון לאחר השבעה, אלא יפדה את הבן, ויברך שהחיינו. אך לא ישתתף בסעודת המצוה הנערכת אחר הפדיון. אך לאחר השבעה מנהגינו שמותר לאבל תוך שלשים, או תוך י”ב חודש על אב ואם להשתתף בסעודת מצוה שאין בה כלי שיר, כגון סעודת ברית מילה או סעודת פדיון הבן"

וכמובן זה אותו דבר לאמא.

כלומר, את משתתפת בברית ובפדיון ובסעודות כרגיל, רק בלי כלי נגינה.

בע"ה שיהיה בבריאות ובמזל טוב, ומן השמים תנוחמו בבניין ירושלים ובלידת הבן.