בקשת סליחה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/09/19 07:23 כד באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב אני רציתי לדעת לפני שנתיים היה קטע כזה במקיף לרדת על אמאות בצחוק

עכשיו היה ילד שהרבה ירדו עליו כולל אני אבל אני לא ירדתי עליו הרבה כמובן שהכל בצחוק וגם היו יורדים על אמא שלי בצחוק עכשיו לפעמים זה היה ממש מציק שהיו יורדים עליך אני רוצה לדעת אם אני צריך לבקש ממנו סליחה למרות שכנראה הוא לא נפגע ואם הוא כן נפגע אז ממש מעט אשמח לתשובה חג שמח

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון לתיקון.

נקודת המוצא היא שאם פגענו באדם, או אפילו אם יש חשש שמא פגענו באדם - אנחנו חייבים לרצות אותו, ולהתקשר מחדש, ולהיכנס ליום הכיפורים כשאין בנו את המשא הכבד של עבירות שבין אדם לחבירו.

מתי לא ?

כשאנו חושבים שהוא כבר שכח מזה, וההתנצלות ובקשת הסליחה רק תעורר מחדש את הכאב - אזי הדברים אינם משרתים אותו, כי אם פוגעים בו.

אבל, אם אתה מעריך שבקשת הסליחה ממנו עשויה להיות מיותרת, אבל בוודאי שהיא לא תהיה פוגענית - טוב יותר לבקש, ולהתחבר מחדש, וכך להיכנס ליום הכיפורים.

כל טוב ושנה טובה