בקבוק מים חלבי ובשרי

חדשות כיפה רבני כושרות 16/06/20 15:15 כד בסיון התשפ

שאלה

שלום רב.

יש ברשותי בקבוק לא חד פעמי אלא בקבוק מים עמיד שאני שותה איתו בהרבה מצבים. הוא אינו מזכוכית אלא ממתכת, אני שותה איתו אך ורק מים אך שותה איתו כשאני גם אוכלת, למשל פרוסה עם גבינה וכו.. האם הדבר הופך את הבקבוק לחלבי? (אם אני אוכלת ארוחה חלבית ובמקביל שותה מהבקבוק) והאם אני לא יכולה לשתות איתו כאשר אני אוכלת בשר?

תשובה

שלום וברכה

הבקבוק אינו חלבי או בשרי.

אך הרמ"א כותב שיש להשתדל שלא לשתות מאותה כוס או בקבוק בסעודה חלבית ובשרית, מכיון שלעיתים נשארים על הבקבוק שאריות שומניות מהפה.

יש לחשוש לכך לכתחילה ולא לאכול גם בתוך ארוחה חלבית וגם בבשרית, אך לאחר ארוחה בשרית אין בעיה לשתות מהבקבוק גם אם שותים ממנו בחלבי.

בברכה

יצחק דביר