בעלי לא מקפיד על כשרות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/09/17 08:59 ד בתשרי התשעח

שאלה

שלום רב

כשהכרתי את בעלי הבהרתי לו שכשרות עבורי זה משהו מאד חשוב וקריטי, והוא הביע רצון להתחזק ולהפסיק לאכול מאכלים לא כשרים , ואכן כך היה.

מאז עברה מעל שנה ולאחרונה בעלי מתאר שהדבר מאד קשה לו והוא לפעמים שוקל לא להקפיד על זה כמו שצריך (למשל כשאנחנו בחו"ל לאכול פיצה)

מה עליי לעשות? האם להתעקש? האם לתת לו לנהוג כרצונו בתקווה שזה יבוא ממנו?

תשובה

ב"ה

שלום.

אתם צריכים לדבר על זה.

אין כאן שאלה של מותר או אסור אלא יש כאן קונפליקט שהוא אחד מיני רבים שנמצאים בחיים הזוגיים שלכם ואתם צריכים להתמודד ולדבר עליו.

הפתרון הוא לא העיניין .

את צריכה להגיע למצב שאת תהיי מובנת לו , שהוא יבין את סדרי העדיפות שלך והוא צריך להגיע למצב שבו הוא יהיה מובן לך ואת תביני את מה שעובר עליו .

ההבנה הזו היא השער שדרכו ניתן להיכנס פנימה אל עבותות הקשר ולפרק את המוקשים שקיימים בדרך.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.