בעילת אישה בכל עת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/05/20 09:05 כו באייר התשפ

שאלה

שלום רב,

הרמב"ם כותב "אשתו של אדם מותרת היא לו, לפיכך כל מה שאדם רוצה לעשות באשתו עושה, בועל בכל עת שירצה ומנשק בכל אבר ואבר שירצה".

שאלתי היא, מה זאת אומרת 'בועל כל זמן שירצה'? האם לדעת הרמב"ם מותר לקיים יחסים ממש בכל עת (כולל בזמן נידה) או שהוא יוצא מנקודת הנחה שברור באלו זמנים אסור והוא מדבר על כל עת מבין הזמנים בהם מותר?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

שים לב לפתיחת דבריו: "אשתו של אדם מותרת היא לו, לפיכך..." הוא קובע כאן שמדובר בעתים שאשתו מותרת לו, כלומר טהורה.