בן זוג שלי עזב אותי !

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/05/21 01:24 ח בסיון התשפא

שאלה

שלום שמי ___ , אני חילונית אך מאמינה בלב שלם , התחלתי להתחזק לפני 4 חודשים.

לפני חצי שנה הבן זוג שלי עזב אותי (חשוב לי לציין שלא הינו בנישואין) הינו שנתיים ביחד.

חודשיים אחרי שהוא עזב אותי פגש בחורה חדשה , ואני נשארתי עם לב שבור, וגעגועים אליו , אני יודעת שבלב שלו הוא עדיין אוהב אותי, אינני יודעת סיבות לעזיבתו, אך יודעת בלב שלם שאני אוהבת אותו ורוצה להחזיר אותו, מה עליי לעשות?

תשובה

לשואלת שלום,

כאבך ניכר מתוך שאלתך. יהי רצון שיעלה הקדוש ברוך הוא מזור לליבך וירפא מכאובך. אמן.

אחד העקרונות החשובים ביהדות הוא עיקרון הבחירה החופשית עליו אמר הרמב"ם שאילולא אמונתנו בו, כל התורה לא תקפה ח"ו.

ברגע שיש לאדם בחירה חופשית, הוא בוחר כיצד להסתכל על המאורעות שקורים בחייו, ואיך להגיב להם.

הבחור עזב. אנחנו לא יודעים למה, אבל אנחנו בטוחים שזה בהשגחה משמים. איננו יודעים אם יחזור או אם הוא אוהב, אבל יודעים בוודאות שזה מכוון לטובה.

אין את יודעת מדוע נסגרה הדלת, אבל את בטוחה בה' יתברך שדלת חדשה תיפתח.

לכן אני מציע לך לאזור כוחות ולהמשיך בדרכך, שם תגלי עולמות חדשים ונפלאים יותר מאלה, ובעזרת השם תמצאי את אהבתך ותקימי בית נאמן וכשר בישראל.

אמן.