בית בירושלים

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 16/09/18 00:06 ז בתשרי התשעט

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב

קראתי בספר החינוך מצוה שמ - מצות השבת קרקע לבעליהן ביובל

ובית שאין בו ארבע אמות על ארבע אינו נקרא בית, ולפיכך אינו נחלט. ובירושלים אין הבית נחלט בה.

משמע שהיום בתוך החומות של ירושלים אני יכול לקנות חזרה בית שמכרתי לפני 10 שנים באותו מחיר ?

תודה ממשה

תשובה

שלום משה,

היום לא חלים דיני היובל והמשמעויות ההלכתיות שלהם.

המשנה והתלמוד מלמדים כי היובל הפסיק לנהוג אחר שגלו עשרת השבטים, על-אף שהשמיטה עדיין נהגה:

יש בזה מחלוקת הפוסקים מתי יחול היובל:

יש אומרים שהיובל נוהג רק כאשר "רוב ישראל שרויים על אדמתם", ויש הדורשים אף שכל שבט יחיה בנחלתו המובטחת, דבר המצמצם מאוד את אפשרות יישום היובל בימינו באופן טבעי.

ולכן דין השבת קרקע לא חל היום.

בברכה

הלל